marți , iunie 25 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Autorizare ISU Brasov

Autorizare ISU Brasov

Ce este si cine are nevoie de autorizare ISU Brasov?

Chiar si in clipa de fata exista persoane care au nevoie de o autorizare ISU Brasov si care cauta solutiile cele mai bune. Subiectul autorizarii ISU a luat amploare imediat dupa ce a avut loc tragicul eveniment de la clubul Colectiv din capitala.

La doar cateva zile dupa nefericitul eveniment, inspectorii ISU au luat fiecare afacere la verificat. Si-au dorit sa verifice daca toate afacerile sunt in regula din acest punct de vedere. Cei care nu detineau o autorizatie ISU, erau drastic sanctionati.

Chiar si acum, la cativa ani de la momentul respectiv, inspectorii de la Inspectoratul de Urgenta Brasov efectueaza controale. Cei care sunt depistati fara autorizatie, sunt sanctionati conform legii.

Ce este o autorizare ISU Brasov?

Autorizatia ISU este un act administrativ emis in mod evident de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Acesta se emite dupa ce se verifica documentele privind privind realizarea masurilor de aparare impotriva incendiilor, indeplinirea cerintei esentiale – securitate la incendiu la constructii, instalatii tehnologice si alte amenajari. De asemenea, inainte sa emita autorizatia, inspectorii ISU efectueaza si verificari in teren.

Autorizare ISU BrasovCum procedeaza? Ei bine, totul este foarte simplu. Daca sa zicem se solicita autorizarea pentru o cladire veche, specialistii fac verificarile specifice. Verifica la sange si doar cand se asigura ca totul este in regula, emit documentul (autorizatia ISU).

Pentru cine este necesara?

Acum ca stiti ce este o autorizare ISU Brasov, doriti probabil sa aflati si pentru cine este necesar una. Dar, probabil vreti sa aflati si cui trebuie sa cereti ajutorul in aceasta privinta.

Ei bine, multe cladiri au nevoie de o astfel de autorizare. Nu le vom enumera pe toate, ci va prezentam pe scurt cateva exemple foarte importante. Asadar, este nevoie de autorizatie ISU pentru:

  • Constructii sau amenajari sportive.
  • Lacasuri de cult si spatii de cazare.
  • Sediile publice daca suprafata lor depaseste 600 mp.
  • Garile, autogarile si aerogarile.
  • Constructorii sau sistemele dau instalatiile statiilor publice de distributie a carburantilor.
  • Cladirie agrozootehnice sau agroindustriale daca suprafata lor este egala sau mai mare de 600 mp.
  • Acestea sunt doar cateva exemple de situatii in care anumite cladiri au nevoie de ajutor ISU.

Servicii de specialitate

De cele mai multe ori, oamenii aleg sa se ocupe personal de intocmirea unei autorizatii de la ISU. Cei mai multi dintre acestia aleg sa se ocupe personal pentru a mai economisi niste bani.

Exista insa si firme de specaialitate caora le puteti solicita ajutorul. O astfel de firma va poate ajuta cu diverse servicii cum ar fi proiectarea instalatiilor dar si a sistemelor necesare in ceea ce priveste securitatea la incendiu.

De asemenea, firmele de specialitate intocmesc referatul de verificator, si realizeaza scenariul de securitate la incendiu. Cu toate acestea insa, se pot ocupa si de intocmirea dosarului care va fi depus doar cand va fi complet.

Emiterea autorizatiei

Aici doreste sa ajunga fiecare persoana. Ei bine, dureaza cel putin cateva zile de la depunerea documentelor aflate in dosar. Timpul poate fi mai lung sau mai scurt in functie de volumul de lucru al celor de la ISU.

Sa nu uitam insa ca pentru a elibera o autorizatie, cei de la ISU fac verificari si in teren. Deci, asigurati-va ca totul este in regula si ca puteti depune dosarul. Doar astfel se poate remedia cel mai rapod problema.

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

Ce motive am sa aleg termopane Salamander Brasov? Atunci cand vreti sa faceti o achizitie …

Close