duminică , iulie 21 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Parodontologie Brasov

Parodontologie Brasov

Ce lucreaza medicii specializati in parodontologie Brasov

Medicii care lucreaza in parodontologie Brasov sunt cunoscuti ca medici parodontisti. Acestia sunt sunt acei stomatologi specializati in prevenirea si tratamentul bolilor care afecteaza parodontiul. Mai multe detalii despre activitatea acestor medici stomatologi puteti afla citind articolul pana la final.

Activitatea medicilor specializati in parodontologie Brasov

Bolile parodontale tratate de medici parodontisti sunt foarte frecvente in randul populatiei si sunt o consecinta a inflamatiei tesuturilor parodontale (gingivale). Gingivita este raspunsul inflamator al gingiilor datorita acumularii de bacterii in dinti si tesuturi moi ale gurii. Gingivita apare cel putin o data in viata la toti indivizii.

Acest raspuns este un mecanism de aparare pe care corpul uman trebuie sa lupte impotriva bacteriilor patogene, dar poate provoca leziuni ale tesuturilor daca nu este tratat corect. Inflamatia se poate extinde in gingii si poate distruge ligamentul parodontal si osul alveolar provocand parodontita.

Acest lucru determina pierderea suportului pentru dinti si chiar pierderea dintilor atunci cand boala este in stadii mai avansate.

Tratamentul parodontitei

Cu sfaturi si tratament adecvate din partea profesionistilor in parodontologie Brasov, este de obicei posibila oprirea completa a progresiei parodontitei. Cheia este eliminarea placii bacteriene care accelereaza procesul patologic si stabilirea unor obiceiuri excelente de igiena orala.

Parodontologie BrasovAstfel, primul pas al unui tratament parodontal consta in constientizarea pacientului asupra starii sale si in darea unor instructiuni de igiena orala. In aceasta prima faza de igiena este foarte important ca medicii specialisti sa se asigure ca pacientul isi respecta in mod adecvat igiena.

Pe de alta parte, medicul parodontist va efectua proceduri igienice pentru a elimina tartrul si placa bacteriana din zonele care nu sunt accesibile pacientului. Uneori se poate administra antibioterapie daca infectia tesuturilor persista si nu raspunde la masurile de igiena.

Dupa aceasta prima faza, se verifica dupa cateva saptamani starea parodontala si igiena pacientului, de catre expertul in parodontologie Brasov. Se verifica evolutia bolii si se efectueaza o sondare pentru a verifica adancimea pungilor.

Daca unele pungi persista (spatiu in care bacteriile care au capacitatea de a distruge gingiile si oasele), mai multe optiuni de tratament, inclusiv interventia chirurgicala, sunt oferite.

In plus…

Uneori este necesar sa se efectueze o interventie chirurgicala de ridicare a gingiei pentru a putea accesa acele zone unde exista calcul si pentru a o putea curata.

Acest lucru le permite medicilor experti in parodontologie Brasov, sa aiba o vedere directa si sa se asigure ca zona este complet curata.

In alte cazuri se vor putea efectua interventii chirurgicale regenerative in care pierderea osoasa este tratata si regenerata pentru a incerca sa se ofere o anatomie cat mai corecta defectelor osoase create de parodontita.

In alte cazuri nu se vor putea regenera aceste defecte si se vor face interventii chirurgicale in care se remodeleaza osul si daca este necesar si gingia.

Dupa aceasta faza chirurgicala, daca este necesar, se va efectua o faza de restaurare. In acest moment pot fi amplasate implanturi, proteze definitive, tratament ortodontic sau alte optiuni de tratament adecvate fiecarei situatii individuale. Implanturile pot fi plasate la terminarea tratamentului parodontal.

In concluzie

In cele din urma, succesul terapiei parodontale efectuata de expertul in parodontologie Brasov, pe termen lung depinde de igiena orala a pacientului si de intretinerea profesionala, precum si de sfaturile profesionistilor.

Este important sa efectuati aceasta faza de intretinere in mod regulat pentru a verifica starea tesuturilor parodontale si a verifica daca inflamatia este controlata. Astfel se poate verifica mentinerea rezultatelor obtinute prin tratamentul parodontal, se poate preveni reaparitia bolii si depistarea precoce a aparitiei noilor leziuni parodontale.

Acest aspect este vital pentru a le putea trata si informa pacientul cu privire la masurile igienice care trebuie luate pentru evita reaparitia bolii parodontale.

Check Also

Operatie Strabism

Operatie Strabism

Cine are nevoie de o operatie strabism? Stiati ca exista persoane care au nevoie de …

Close