duminică , iulie 21 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Operatie Strabism

Operatie Strabism

Cine are nevoie de o operatie strabism?

Stiati ca exista persoane care au nevoie de o operatie strabism datorita faptului ca ochii lor nu sunt corect aliniati? Strabismul, cunoscut si sub denumirea de hipertropie si ochi incrucisati este o afectiune caracterizata prin alinierea gresita a ochilor.

In cazul persoanelor cu strabism un ochi sa devieza spre interior (esotropie), spre nas sau spre exterior (exotropie), in timp ce celalalt ochi ramane concentrat. Nealinierea poate aparea din cand in cand la nou-nascuti, mai ales daca sunt obositi, dar ar trebui sa o depaseasca pana la varsta de trei luni.

La copii, strabismul necorectat poate duce la ambliopie, o afectiune in care creierul incepe sa ignore semnalele trimise de ochiul mai slab, nealiniat, care duce la probleme de vedere.

La unii copii, strabismul este una dintre numeroasele manifestari ale altor afectiuni medicale, inclusiv leziuni cerebrale traumatice, retinopatie a prematuritatii, retinoblastom, paralizie cerebrala si altele.

Diagnosticul inainte de operatie strabsim

Operatie Strabism – Inainte de toate trebuie mentionate pe scurt simptomele strabismului. Ochii incrucisati, miscarile necoordonate ale ochilor sau vederea dubla sunt simptome ale acestei afectiuni a ochilor. Vederea intr-un singur ochi, cu pierderea perceptiei in profunzime reprezinta un alt simptom al acestei afectiuni.

Operatie StrabismReferitor la diagnostic, un medic specializat in optometrie poate diagnostica strabismul printr-un examen oftalmologic cuprinzator. Testarea pentru strabism, cu accent special asupra modului in care ochii se concentreaza si se misca, poate include:

1. Istoricul pacientului

Operatie Strabism – Un medic specializat in optometrie va intreba pacientul sau parintele despre orice simptome curente. In plus, medicul va nota orice probleme generale de sanatate, medicamente sau factori de mediu care ar putea contribui la aparitia simptomelor.

2. Acuitate vizuala

Un doctor expert in optometrie va masura acuitatea vizuala pentru a evalua cat de mult este afectata vederea. Pentru test, vi se va cere sa cititi scrisori pe diagrame de citire care sunt aproape si la distanta.

Acuitatea vizuala este scrisa ca o fractie, cum ar fi 20/40. Numarul de sus este distanta standard la care se efectueaza testarea. Numarul de jos este cea mai mica dimensiune de litera pe care ati putut-o citi la distanta de cativa metri.

Acuitatea vizuala la distanta „normala” este 20/20. Medicul dumneavoastra oftalmolog are alte metode de masurare a vederii la copiii mici sau la pacientii care nu pot vorbi sau intelege testul de acuitate vizuala.

3. Refractie

Un doctor specialist in optometrie poate efectua o refractie pentru a determina puterea adecvata a lentilei de care aveti nevoie pentru a compensa orice eroare de refractie (miopie, hipermetropie sau astigmatism).

Folosind un instrument numit foropter, medicul plaseaza o serie de lentile in fata ochilor si masoara modul in care acestea concentreaza lumina folosind un instrument portabil iluminat numit retinoscop.

Sau medicul poate folosi un instrument automat sau portabil care evalueaza puterea de refractie a ochiului. Aceste lucruri se intampla fara ca pacientul sa fie nevoit sa raspunda la orice intrebari.

4. Testare de aliniere si focalizare

Doctorul in optometrie trebuie sa evalueze cat de bine se concentreaza, se misca si lucreaza impreuna ochii. Pentru a obtine o imagine clara si unica a ceea ce vizionati, ochii trebuie sa-si schimbe focalizarea, sa se miste si sa lucreze la unison. Aceasta testare va cauta probleme care impiedica ochii sa se concentreze eficient sau fac dificila folosirea ambilor ochi impreuna.

5. Examinarea sanatatii ochilor

Folosind diverse proceduri de testare, medicul dumneavoastra in optometrie va observa structurile interne si externe ale ochilor pentru a exclude orice boala oculara care ar putea contribui la strabism.

Aceasta testare va determina modul in care ochii raspund in conditii normale de vedere. Pentru pacientii care nu pot raspunde verbal sau cand o parte din puterea de focalizare a ochilor poate fi ascunsa, medicul dumneavoastra poate folosi picaturi pentru ochi. Picaturile pentru ochi impiedica temporar ochii sa-si schimbe focalizarea in timpul testarii.

Tratarea strabismului

Folosind informatiile obtinute in urma acestor teste, impreuna cu rezultatele altor analize, medicul dumneavoastra poate determina daca aveti strabism. Odata ce testarea este finalizata, medicul dumneavoastra poate discuta despre optiunile de tratament. Poate mentiona ca este nevoie de o operatie strabism in cazuri mai severe. Pentru unii pacienti insa, ochelarii de vedere sau terapia vizuala s-ar putea sa fie de ajuns.

Check Also

Parodontologie Brasov

Parodontologie Brasov

Ce lucreaza medicii specializati in parodontologie Brasov Medicii care lucreaza in parodontologie Brasov sunt cunoscuti …

Close