duminică , iulie 21 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii Sanitare

Proiectare Instalatii Sanitare

Cat de importanta este o proiectare instalatii sanitare?

In momentul in care va ganditi la constructia propriei locuinte, trebuie sa va ganditi si la o proiectare instalatii sanitare. La o astfel de proiectare va puteti gandi chiar si in cazul in care intentionati sa va extindeti locuinta de exemplu. Daca doriti o bucatarie de vara, o noua bucatarie sau inca o baie, aveti nevoie de o asemenea proiectare.

In lipsa unei proiectari a instalatiei sanitare nu veti putea obtine apa potabila sau apa menajera in locuinta. De asemenea, o instalatie nu poate fi efectuata daca nu exista proiectarea instalatiei sanitare.

Proiectare Instalatii SanitareCand vine vorba despre proiectarea instalatiei electrice aceasta arata ce elemente sunt necesare pentru efectuarea instalatiei. Printre fitinguri, robinete si alte accesorii se numara si tevile si conductele. Despre ele vom discuta in randurile de mai jos.

Conducte care pot fi incluse intr-o proiectare instalatii sanitare

Inainte de toate si de a intra in detalii despre conductele folosite pentru instalatia sanitara, avem de facut o precizare. Aceste conducte pot fi folosite pentru aprovizionarea cu apa sau pentru evacuarea acesteia.

Conductele pot fi fabricate din mai multe materiale diferite, iar in continuare aflati cu siguranta despre ce este vorba.

Exista asadar conducte din plastic care pot fi folosite in acest sens. Acestea sunt considerate a fi drept cele mai ieftine conducte necesare instalatiilor sanitare. Au cele mai accesibile preturi, sunt rezistente la coroziune dar au mai multe dezavantaje. De exemplu, sunt predispuse la aparitia fisurilor, nu rezista la temperaturi foarte ridicate si nu suporta presiuni mai mari la temperaturi inalte.

De ce sa alegeti Proiectare Instalatii Sanitare? Exista apoi conductele din polipropilena care pot fi de asemenea deosebit de utile. Acestea au pretul foarte atractiv. Sunt printre cele mai apreciate conducte pentru instalatii de pe piata. Au o foarte mare rezistenta la coroziune, sunt flexibile si permit manipularea usoara.

Conductele PPR (polipropilena) rezista la temperaturi inalte si la presiuni inalte si pot dura pana la 50 de ani. Deci, pot fi cea mai buna solutie pentru cei care au nevoie de conducte pentru instalatiile sanitare.

Exista de asemenea conducte din cupru care sunt foarte apreciate. Intr-adevar au pretul mai mare in comparatie cu alte conducte si sunt foarte zgomotoase. Au durata de viata ridicata si un aspect deosebit si pot fi oricand o optiune de luat in considerare. Singurul lor dezavantaj il reprezinta pretul.

Exista de asemenea si conducte multistrat (PEXAL) care au trei straturi. Stratul din mijloc este din metal, in timp ce straturile de pe margini sunt din plastic. Aceste conducte sunt recomandate pentru a transporta apa calda sau apa rece. Sunt ideale si pentru incalzirea prin pardoseala sau pentru circuitul de incalzire prin radiatoare.

Conductele din cpru au o foarte mare rezistenta la coroziune si permit o conductivitate termica mica in comparatie cu cuprul.

Concluzie

Cand vine asadar vorba despre o proiectare instalatii sanitare, exista multe lucruri de spus. Mai intai de toate mentionam faptul ca proiectarea este necesara in vederea efectuarii instalatiei.

De asemenea, in proiectarea instalatiei pot fi prevazute conductele care vor fi folosite pentru instalatia respectiva. In acest articol am discutat despre tipurile de conducte si tevi necesare pentru instalatia sanitara.

Am vazut din ce materiale pot fi fabricate acestea, dar si ce avantaje pot avea. Am descoperit asa pe scurt si care sunt cateva dintre dezavantajele fiecarui tip de conducta pentru instalatia sanitara.

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

Ce motive am sa aleg termopane Salamander Brasov? Atunci cand vreti sa faceti o achizitie …

Close