marți , noiembrie 29 2022
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Despre scoarta decorativa in gradinarit

Despre scoarta decorativa in gradinarit

Despre scoarta decorativa in gradinarit

Multi pasionati apeleaza la scoarta datorita proprietatilor sale benefice plantelor. Cu siguranta ati folosit si voi scoarta decorativa. Daca nu ati folosit, ar trebui sa stiti ca aceasta are numeroase beneficii pentru plantele voastre. In cadrul acestui articol va voi prezenta cateva dintre aceste beneficii. Alaturi de scoarta, veti putea folosi si mulciul in gradina voastra. Puteti sa le combinati, astfel incat sa va bucurati atat de protectia, cat si de elementele necesare dezvoltarii plantelor voastre.

Avantajele utilizarii de scoarta decorativa in gradina

scoarta decorativaFolosind scoarta, veti constata ca ea are o serie de beneficii. Un prim beneficiu este ca aceasta va fi un foarte bun ingrasamant natural. Ingrasamintele naturale sunt cele de care plantele din gradina voastra au nevoie. Apeland la aceste ingrasaminte, veti vedea ca plantele voastre va vor multumi. Ele vor constitui un stimulent suplimentar pentru sanatatea plantelor din gradina.

Un al doilea beneficiu al utilizarii de scoarta decorativa este prevenirea cresterii buruienilor. Acesta este un avantaj major, pentru ca nu veti mai avea batai de cap cu buruienile. Stim cu totii cat de complicat este sa ne descotorosim de buruieni. Aplicand un strat de scoarta, lumina nu va mai ajunge la semintele de buruieni. De asemenea, nici oxigenul nu va mai ajunge la seminte. Acest lucru va insemna ca semintele nu vor mai incolti, de aceea gradina voastra va fi protejata de buruieni.

Gata cu gradinile mlastinoase datorita scoartei decorative!

Un alt aspect al utilizarii scoartei este umiditatea de retentie. Veti constata ca solul va primi exact cata apa are nevoie. Acesta este un avantaj destul de mare, pentru ca solul va fi protejat de evaporarea exagerata a apei. De asemenea, scoarta va favoriza si drenajul, astfel riscul unei gradini mlastinoase va fi inlaturat, ne mai existand riscul aparitiei acestei situatii.

Plantele din gradina voastra vor fi izolate si vor fi ferite de pericolul inghetului daca veti apela la aceasta scoarta.

Check Also

Autorizare ISU Brasov

Autorizare ISU Brasov

Ce este si cine are nevoie de autorizare ISU Brasov? Chiar si in clipa de …

Close