marți , iunie 25 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Optati pentru dolomita naturala

Optati pentru dolomita naturala

Optati pentru dolomita naturala

Dolomita este apreciata pentru numeroasele beneficii pe care le aduce culturilor. Aceasta este destul de apreciata de fermieri si se pare ca in momentul de fata este des folosita. Ar trebui sa aveti si voi in vedere utilizarea acestui ingrasamant si cu siguranta va veti putea bucura de principalele beneficii aduse de acesta. Veti vedea ca dolomita naturala va veni in ajutorul culturilor voastre, plantele fiind mult mai sanatoase.

De ce sa alegeti dolomita naturala?

dolomita naturalaAcest ingrasamant este utilizat pentru cresterea productivitatii. Daca veti utiliza dolomita, veti constata ca va avea loc o crestere a productivitatii pentru o serie de culturi. Culturile care raspund cele mai bine la fertilizarea cu dolomita sunt cele de pomi fructiferi, vita de vie, dar si cele de cartof.

Dolomita nu va avea un impact negativ asupra plantelor. Folosita in cantitati mai mari ea nu va pune in pericol plantatia. Principalul rol al utilizarii acesteia este ca va oferi rezistenta la cadere si la frangere plantelor. Dolomita naturala va avea un rol foarte important in dezvoltarea sistemului radicular, dar si al tulpinilor. Absenta calciului din sol va influenta negativ plantele. Daca nu vor dispune de o cantitate potrivita de calciu, plantele nu vor mai putea absorbi nitratii si ionii fosforici. Acest lucru va produce unele efecte negative.

Culturile pe care poate fi utilizat dolomitul

Dolomitul va putea fi folosit pentru completarea necesarului de magneziu. De asemenea, este foarte bun in corectarea aciditatii solului. Avand efecte mai bune decat carbonatul de calciu, dolomitul este indicat pentru culturile mai sensibile fata de acest element. O astfel de cultura este cea de cartof. In afara de cartof, inul si telina sunt alte culturi care au de suferit daca in sol se afla o cantitate mai mare de calciu. In special la mar, calciul are un impact pozitiv favorizand procesul de coacere, dar si de pastrare a fructelor.

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

Ce motive am sa aleg termopane Salamander Brasov? Atunci cand vreti sa faceti o achizitie …

Close