marți , octombrie 3 2023
Home / Casa si Gradina / Avantaje ale utilizarii de ingrasamant natural zeolit

Avantaje ale utilizarii de ingrasamant natural zeolit

Avantaje ale utilizarii de ingrasamant natural zeolit

Apeland la astfel de ingrasaminte, veti constata ca ati facut o alegere excelenta. Acestea vor ajuta plantele voastre, astfel incat acestea sa aiba o dezvoltare cat mai buna. Veti constata ca utilizand ingrasamant natural zeolit beneficiati de o multime de avantaje pe care ar trebui sa le cunoasteti. In cele ce urmeaza, va voi prezenta cateva dintre aceste avantaje si cu siguranta va veti putea bucura de ele.

De ce sa alegeti ingrasamant natural zeolit?

Acest ingrasamant este obtinut din tufurile vulcanice. El are o structura reticulara. Capacitatea sa cea mai cunoscuta si cea mai benefica pentru plante este ca va pierde si va castiga reversibil apa. Acest lucru este un avantaj major pentru plante deoarece acestea isi vor lua din sol exact ceea ce au nevoie. Nu vor mai exista pierderi si veti constata ca acest ingrasamant va avea un impact pozitiv asupra productiei.

Zeolitul este utilizat in agricultura, fiind cunoscut pentru efectele sale benefice cu privire la imbunatatirea recoltelor, precum si la reducerea cheltuielilor. In agricultura, cheltuielile cu intretinerea plantelor ajung sa fie destul de mari. Utilizand ingrasamant natural zeolit va va ajuta sa reduceti din aceste cheltuieli. Acesta va imbogati solurile nisipoase dar si pe cele acide cu potasiu, dar si cu magneziu.

Beneficii pentru sol

Un alt avantaj al utilizarii acestui produs este ca acesta va reface microbiologia solului. Acest pas va fi primul catre un sol humic foarte fertil, foarte necesar plantelor. Confom unor experiente, cresterile de productivitate in urma utilizarii zeolitului au fost de 35%. Aceste cresteri au fost inregistrate fara a mari cantitatea de ingrasamant utilizata.

De asemenea, datorita proprietatilor sale, zeolitul este un dozator de elemente nutritive, dar si de apa. Acesta ajuta la mentinerea cat mai sanatoasa a plantelor, oferind si un spor de productie in acelasi timp. Nu ar trebui sa omiteti folosirea acestui ingrasamant.

Check Also

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Tot ce trebuie sa stiti despre bitum asfalt Cand se discuta despre bitum asfalt, trebuie …

Close